+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Stage Coko
Procesoptimering hos plastleverandør

Intralogistisk revolution i smalgangslagre

Den mellemstore plastleverandør Coko har været en pålidelig udbyder gennem ni årtier med mottoet ”Vi former dine produkter”. Beslutningen om at installere vores smalgangslagersystem har medført øget effektivitet og procesoptimering.

Optimerede lagerprocesser

Plastleverandøren Coko, der ligger i tyske Bad Salzuflen, ønskede at gøre deres lagerprocesser mere effektive. I SAP ERP-systemet stod der for alle produkter kun en afsendelseslokalitet og udelukkende bloklagerområder. Derfor blev de varer, der hørte sammen, lagret separat hos Coko. Det betød, at plukketruckene brugte mere tid på at lede efter varerne. Et af vores førerløse smalgangslagersystemer viste sig at være en løsning på alle deres problemer.

Jens Kastning
Logistikchef hos Coko-Werk GmbH & Co. KG

”Efter vi investerede i det automatiske smalgangslager, har vi nydt godt af langt mere omkostningseffektive logistikprocesser.”

Et smalgangslager med plads til 3.240 paller

Der blev opført et smalgangslager med plads til 3.240 paller i hovedkvarteret hos producenten af tekniske plastdele i Bad Salzuflen. På baggrund af omfattende analyser af den økonomiske effektivitet blev det besluttet at indføre et automatisk smalgangslager. Vi forsynede ikke alene reollagerteknikken med tre førerløse ETXa smalsporstrucks og styringerne, men skaffede også WLAN og terminalerne.

Intralogistik fra en og samme leverandør

Alt fra samme leverandør – det er også mottoet for den familiedrevne virksomhed Coko-Werk GmbH & Co KG. Nøglemarkederne omfatter design af værktøj og plastprodukter, men virksomheden beskæftiger sig også med værktøjsproduktion, sprøjtestøbning og montering af komponenter, maling, skumproduktion, svejsning og trykning.  Coko havde allerede gennem flere år været tilfredse med kvaliteten af vores gaffeltrucks. Det gjorde beslutningen nemmere, da de skulle vælge mellem to leverandører i forbindelse med det nye smalgangslagersystem.

Øget effektivitet

Ud over en forbedret rentabilitet og en forbedring af tilgængeligheden generelt nyder plastproducenten også godt af et nedsat energiforbrug og mindre slitage. På baggrund af en analyse af system og ydeevne, der blev udført forinden, blev en controller-baseret WLAN-løsning indført i automatiseringsopsætningen. En fordel ved denne radiobaserede dataløsning er, at den centrale administration af de tilsluttede access points er mulig både direkte og via fjernstyring. Dataudvekslingen mellem gaffeltruckterminalerne og den implementerede SAP-WM sker via vores WCS, der fungerer som en materialeflow controller, overvåger transportteknikken og administrerer mere end 3000 pallepladser.

Succesfuld intralogistisk revolution

Coko er glade for løsningen. Jens Kastning, logistikchef hos Coko-Werk GmbH & Co. KG, Bad Salzuflen, siger: ”Det betyder, at vi nu kan arbejde i overensstemmelse med FIFO-princippet og overholde de relevante retningslinjer for bilindustrien. Desuden ved vi også, hvilke varer der er på hvilke lagerlokaliteter. ”Antallet af smalgangstrucks betyder, at vi profiterer af et højt niveau af redundans, hvilket giver en bedre forsyningskapacitet. En fordel, der kan bruges med god effekt over for vores kunder.”

Har du spørgsmål?