Lagernavigation, smalgang

Til EKX 410-515, EKS 210-312, ETX 513-515

Halvautomatisk kørsel til plads i smalgange

Zoom billedet med musen

Få et tilbud

Basis egenskaber

 • Effektivitetsstigning på op til 25%
 • Aflastning af dine førere
 • Automatiske tilbagemeldinger uden scanningsprocedure
 • Undgåelse af fejlindlagringer/fejludlagringer
 • Færre skader på reolen
 • Kan anvendes med og uden lagerforvaltningssystem

RFID-teknologi og Jungheinrich Logistik interface gør det muligt: Ved hjælp af transpondere i gulvet kender smalgangstrucken altid sin aktuelle position. Ordrer, der modtages af Warehouse Management System, sendes til truckens trådløse dataterminal. Det logistik interface, der er installeret her, oversætter og videresender disse oplysninger direkte til truckstyringen. Dermed kender trucken nøjagtigt den aktuelle position samt den position, der skal køres til. Føreren behøver blot give impulsen til kørsel og løft, og trucken kører automatisk til pallepladsen i diagonalkørsel.

Overblik over fordele

 • Produktivitetsstigning og aflastning af din fører
 • IT-tilkobling med logistik interface
 • Truckfunktioner
 • Selvstændige løsninger

Vis fordele i detaljer

Fordele i detaljer

Produktivitetsstigning og aflastning af din fører

På kortest mulig tid, på den hurtigste rute, med så meget energi som nødvendigt og så lidt som muligt - den halvautomatisk og målnøjagtige kørsel sparer tid og penge. Produktiviteten øges med op til 25 procent. Ind- og udstablingskvaliteten stiger. Fejl undgås, trucken kører præcist, direkte og halvautomatisk hen til den palleplads, som systemet har forudbestemt. Føreren kan ikke længere køre forkert eller plukke forkert, han skal ikke hele tiden orientere sig og aflastes derved væsentligt. Desuden sker der færre skader på reolen, idet gaflerne positioneres automatisk og nøjagtigt.

Truckfunktioner

Lagernavigationens funktioner omfatter bl.a. den aktive forskydningskontrol i forbindelse med lastregistreringen, som forhindrer en tidskrævende "efterplacering" af lasten i reolen/ved lastudtagning fra reolen. Et andet produktkendetegn er den intelligente målpositionsovervågning, som allerede ved ordretildeling gør føreren opmærksom på særlige forhold på afsætningspladsen. Trucken registrerer f.eks. ved en blind gang og med retning mod drev som standardindkørselsretning, at de sidste lagerpladser i gangen kun kan nås i retning mod lasten. Idet føreren informeres om dette i god tid, kan tidskrævende fejlkørsler forhindres.

IT-tilkobling med logistik interface

For at køre direkte til næste indstablings-, udstablings- eller plukkeposition, skal denne position være meddelt trucken. Den optimale effektivitetsstigning er i den forbindelse kun sikret, hvis din fører ikke skal foretage manuel indtastning. Derfor giver vi med logistik interfacet mulighed for, at der automatisk kan overtages ordrer fra vilkårlige lagerforvaltningssystemer i baggrunden uden tidsforsinkelse, som kan sendes til truckstyringen. Denne simple integration i eksisterende systemlandskaber er en væsentlig del af succesen bag indretningsfasen.

Selvstændige løsninger

Anvender du endnu ikke noget lagerforvaltningssystem, men vil alligevel gerne udnytte fordelene ved lagernavigation? Intet problem, for vi tilbyder også her de helt rigtige løsninger til din type indsats uden IT-tilkobling: Du kan enten lade en stregkodescanner overføre ordren direkte til truckstyringen eller anvende en indtastningsskabelon på dataterminalen udformet specielt til dig som grænseflade mellem føreren og lagernavigationen.


Til styring af de førte smalgangstruck fra Jungheinrich anvendes der transpondere. Disse er kun 9 x 16 mm store og anbringes med bestemte afstande i hallens gulv. Truckene er udstyret med en RFID-læser/skriver, som kommunikerer med transponderne og henter og anvender følgende oplysninger:

 • A) Identificering af gange og lagerområder
 • B) Referenceindstilling af afstandsmålingen inden for gangene.

Med disse to oplysninger og den foreliggende afstandsmåling fra trucken er en nøjagtig positionsbestemmelse altid mulig i lagergangene. Transponderne programmeres via trucken. I selve trucken gemmes den komplette topologi for anlægget. Dermed kan der på et vilkårligt sted aktiveres koblings- og tillægsfunktioner, som f.eks. hastighedsreduceringer ved krydsning af flugtveje eller løftefrakoblinger i gange med begrænset højde til loftet.

Få et tilbud

PROFISHOP TILBUD
 • Tilbud
  Ameise® håndløftevogn
  Ameise® håndløftevogn

  Kapacitet 2000 kg, gaffellængde 1150mm

  DKK 2.481,40 Besøg vores webshop

 • Tilbud
  Jungheinrich AM22 håndløftevogn
  Jungheinrich AM22 håndløftevogn

  Gaffellængde 1150mm,

  DKK 3.186,30  Besøg vores webshop

 • Tilbud
  Ameise® SPM 113 elektrisk palleløfter
  Ameise® SPM 113 elektrisk palleløfter

  Gaffellængde 1150mm

  DKK 9.487,00 Besøg vores webshop

 • Tilbud
  Jungheinrich EJE M15 elektrisk palleløfter
  Jungheinrich EJE M15 elektrisk palleløfter

  1500 kg kapacitet, gaffellængde 1150mm

  DKK 30.819,00 Besøg vores webshop