+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Coca cola DK
09/23/2021

Jungheinrich automatiserer for Coca-Cola

  • 42 meter højt pallelager i silokonstruktion
  • Monorail-løsning med bro skaber nye transportveje
  • Alle løsninger fra én og samme leverandør

Jungheinrich bygger en automatiseringsløsning for Coca-Cola HBC ved virksomhedens fabrik i Radzymin i Polen. Det nye lagersystem er en udvidelse af det eksisterende anlæg og byder på topmoderne teknik. Visse byggeopgaver vil blive gjort færdige, efter anlægget er taget i brug, og planen er at sætte anlægget i drift i 2022.

At udnytte det tilgængelige rum fuldt ud, skabe ny lagerkapacitet og øge varegennemstrømningen: Det var Coca-Colas opgave til Jungheinrich. Løsningen for intralogistik eksperten, som har base i Hamburg, blev et 42 meter højt og 60 meter langt højlager i silokonstruktion. Det garanterer maksimal udnyttelse af rummet, samtidig med at kapaciteten, der kan håndteres, er høj. Det automatiserede højlager indeholder i alt 4 gange og giver plads til op til 14.000 paller med drikkevarer, som kan opbevares i dobbelt dybde. Alle processer i højlageret er fuldautomatiserede. Jungheinrichs eksperter udformede det, så der er mulighed for ekspansion: Der kan uden problemer udvides med flere gange på et senere tidspunkt, og det mens anlægget er i drift.

Den nye lagerløsning fra Jungheinrich forbedrer også transportvejen fra produktionen. Til dette formål har intralogistik eksperten lavet tilpasninger af og øget det eksisterende transportsystem: Et monorail-system med en bro er nu hjertet i anlægget i Radzymin. Det transporterer færdige, fyldte flasker til alle tilgængelige lagerpladser – både i det nye højlager og i automatlageret. Jungheinrichs skræddersyede intralogistikkoncept muliggør et optimalt materialeflow mellem de forskellige områder i anlægget.

Szymon Matulka, BU Engineering Manager Poland & Baltics ved Coca-Cola HBC:

"Anlægget gør noget specielt for os. Med det automatiserede højlager og de forbedrede transportveje sætter vi nye standarder inden for effektivitet og sikkerhed. På den måde sikrer vi en fast høj tilgængelighed til vores produkter".

Desuden sikrer maskiner til lagring og plukning fra MIAS, et Jungheinrich datterselskab, højt tempo på det automatiserede pallelager: Takket været specialprodukter sker transport og hentning af varer som vejer op til syv ton ved høj hastighed. Også her kan der integreres yderligere enheder, hvis der er brug for det. Ydermere er det eksisterende lagerstyringssystem (WMS) blevet skiftet ud med et nyt. Fremover vil Coca-Cola i HBC kun anvende ét WMS til hele lageret, et system som inkluderer forskelligartede intralogistiske løsninger.

Lech Sowinski, projektleder Technical Sales ASRS ved Jungheinrich:

"For os hos Jungheinrich indebærer topmoderne intralogistik effektive og økonomiske lagerkoncepter. Det er præcis det, den løsning vi lavede til Coca-Cola HBC i Polen, tilbyder. Det nye lager optimerer materialeflowet på bedst mulig måde for kunden. Fordi Jungheinrich er totalleverandør, har vi opnået hurtig integration og optimal kommunikation mellem systemerne."

10/20/2021

Jungheinrich og Nico Rosberg vil gå sammen om at være fortalere for elektrisk mobilitet og bæredygtighed.

Se mere
09/23/2021

Jungheinrich bygger en automatiseringsløsning for Coca-Cola HBC ved virksomhedens fabrik i Radzymin i Polen.

Se mere
06/01/2021

Nyt AGV til automatisk indstabling i seks meters højde.

Se mere
06/01/2021

ERD 220i: ny definition af kompakthed, sikkerhed og ergonomi

Se mere
12/23/2020

Jungheinrich har gået igennem særlig meget i år – det har forenet os.

Se mere
11/16/2020

Som hovedentreprenør og leverandør af software og styringssystemer, har Jungheinrich været en del af projektet siden juni 2019.

Se mere
11/11/2020

Jungheinrich er igen blevet anerkendt af EcoVadis for sit engagement inden for virksomhedsansvar og har for anden gang i træk fået guldstatus.

Se mere
11/10/2020

En tak for en fantastisk præstation under pandemien

Se mere
10/15/2020

I samarbejde med Jungheinrich er Liebherr i gang med at bygge et nyt, centralt reservedelslager i forbindelse med sit hovedkontor i Ehingen, Baden-Württemberg.

Se mere
10/04/2020

Reolkraner til højlager. Implementering af førerløse transportsystemer. Effektiv plukning af smådele ved hjælp af liftreoler.

Se mere
09/10/2020

Planlægning, projektløsning og realisering fra samme leverandør – Jungheinrich. Automatiseringsløsninger med højlager, miniloader og software..

Se mere


Har du spørgsmål?