+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Stage pfenning logistics
Logistikflåden lever op til de højeste krav

88 gaffeltrucks til pfenning logistics

I det 20 hektar store logistikcenter, som pfenning logistics ejer, udgør en flåde af vores gaffeltrucks grundlaget for effektive materialeflows. I spidsbelastningsperioder udvider brugeren den i forvejen stærke flåde på 88 trucks i multicube rhein-neckar med yderligere lejetrucks.

Optimal udnyttelse af pladsen i smalle gange

pfenning logistics GmbH er en logistikspecialist fra Baden-Württemberg. Med en investeringsstørrelse på 100 millioner euro opførte pfenning logistics i 2013 et nyt hovedsæde og et 20 hektar stort logistikcenter i tyske Heddesheim, multicube rhein-neckar. Varerne opbevares i to områder i bygningerne: Den nordlige sektion indeholder primært fødevarer og andre dagligdags nødvendigheder, mens kemikalierne opbevares i den sydlige sektion. Smalgangslagrene står for langt over 5.000 palleflytninger om dagen.

For at bruge pladsen optimalt blev vi inddraget på et tidligt stadie af planlægningen af pladsen og flådekonceptet. pfenning logistics havde allerede i grove træk besluttet sig for et koncept, der fokuserer på smalgangslagre. I forhold til smalgangstrucken var det vigtigt med lange køreafstande på en enkelt batteriopladning på grund af kravene til håndtering af fødevareprodukter.

Christopher Granath
Chef for Process Engineering hos pfenning logistics

”Enhederne kan uden problemer bruges på to skift. Det bidrager energigenvindingen til. Det var en afgørende faktor for vores beslutning.”

Endnu hurtigere takket være teleskopgafler

I kernen af flåden af gaffeltrucks finder man de elektriske højtløftende kombitrucks 23 EKX 515, der styres mekanisk i gangene. Christopher Granath, chef for Process Engineering hos pfenning logistics, forklarer: ”Jungheinrich har efter vores ønske holdt gangene meget kompakte, så vi udnytter pladsen endnu bedre. Derudover er smalgangene i de nordlige og sydlige sektioner samme bredde, så EKX 515 også kan køre der.”

Smalsporstruckene EKX 515 tilpasses efter forskellige kravprofiler og arbejder med energigenvinding. Kraften i disse trucks er baseret på deres 80 volts vekselstrømsteknik og deres høje drejningsmoment, der sikrer en effektiv acceleration. Med en masthøjde på 8,4 meter indstabler truckene varer på europaller eller industripaller i den nordlige sektion. Til den sydlige sektion blev de udstyret med triplex-master for at kunne stable kemipaller i en højde på op til 14,4 meter. ”16 af dem fik vi udstyret med teleskopgafler for en stor kunde i fødevareindustrien. Det giver os mulighed for at opnå hurtigere lagerdrift og høje omlæsningsniveauer”, siger Granath.

Flåden inkluderer også 65 ETV 216, EFG 220 og ERE 225 standardtrucks, hvoraf nogle også genvinder energi, når lasten sænkes. I spidsbelastningsperioder kan vi gøre brug af lejetrucks.

Stærk batteristyring

Christopher Granath siger: ”Vi gik efter den bedste teknologi og valgte Jungheinrichs smalsporstrucks, som vi allerede havde erfaring med andre steder. Lange køretider på en enkelt batteriopladning var afgørende for købet. Enhederne kan uden problemer bruges på to skift. Nogle gange kan de endda klare tre skift i døgndrift. Det bidrager energigenvindingen også til. Denne faktor var afgørende for os, da vi foretog købet.”
De meget korte leveringstider på lejeudstyr talte også til vores fordel, ifølge Granath. Desuden ydede vi fleksibel support til virksomheden under implementeringen. Det gælder f.eks. justeringen af hastighedsprofilerne og masthøjderne for 16 EKX 515 truckene i den nordlige sektion – en opgave, der blev håndteret individuelt for hver af de 66 gange.

Har du spørgsmål?