Call4Service
+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Picture arbejdsmiljø
fordi sikkerhed og ergonomi er vigtigst

Ansvar for et godt arbejdsmiljø

Vi tager ansvar for at skabe sikre og ergonomiske arbejdsmiljøer - både internt og for vores kunder. Mennesker kommer altid først, og vi sørger for at designe trucks og miljøer i denne ånd!

Picture arbejdsmiljø safety

Kropsvibrationer

Kropsvibrationer er alle de vibrationer, som truckføreren udsættes for i løbet af en arbejdsdag. For at undgå skader på chaufførernes helbred må kropsvibrationerne ikke overskride bestemte værdier. Vi bestræber os på at holde belastningerne så lave som muligt.

Der findes forskellige typer af vibrationer

  • Vibrationer: Vibrationer opstår, når en genstand begynder at svinge frem og tilbage på grund af ydre og indre kræfter.
  • Kropsvibrationer: Når den menneskelige krop udsættes for vibrationer, opstår der kropsvibrationer. Afhængigt af hvilken del af kroppen, der udsættes, opdeles eksponeringen i helkropsvibrationer (WBV) og hånd- og armvibrationer. 
  • Helkropsvibrationer: Vibrationer, der overføres til hele kroppen, f.eks. via førersædet eller platformen, når man kører en truck.
  • Hånd-arm-vibrationer: Vibrationer, der overføres til hænder og arme fra vibrerende håndholdte maskiner, som f.eks. slibemaskiner og boremaskiner. Mængden af denne type vibrationer, som en truckfører udsættes for, er ubetydelig.

Picture arbejdsmiljø ergonomi

Hvornår opstår disse vibrationer?

Kropsvibrationer opstår overalt, hvor mennesker kommer i kontakt med mekaniske vibrationer, f.eks. når en fører betjener en gaffeltruck. Det er dog vigtigt at erkende, at der er forskel på, hvor mange kropsvibrationer en operatør udsættes for, afhængigt af bl.a. hvilken type truck der bruges, og under hvilke forhold den betjenes.

Undersøgelser viser, at vibrationerne fra en leddelt truck normalt ikke er kritiske, og det samme gælder vibrationerne fra en gaffeltruck med halvmassive dæk på beton eller asfalt af høj kvalitet.

Vi anbefaler forsigtighed med trucks, der har Vulkollan®-dæk. Disse trucks er designet til indendørs brug, og ved udendørs brug eller på overflader med tærskler, huller, bump og skråninger kan vibrationsværdierne overskrides, hvis der ikke træffes foranstaltninger.

Løsninger til reduktion af vibrationer 

Optimal vibrationsreduktion med Jungheinrich

Picture arbejdsmiljø gaffeltruck

Gaffeltruck

  • "Floating Cab": førerhusets affjedring er uafhængig af truckens chassis.
  • Industrimotorer med lave vibrationer
  • Motorer afkoblet fra chassiset for lave vibrationer
  • Stativdæmpning
  • Tiltcylindre med dæmpning af endeposition
  • Stort udvalg af sædejusteringer sikrer minimale vibrationer. Op til 2/3 af alle vibrationer dæmpes af vores komfortsæde.

Picture arbejdsmiljø reach truck

Reach truck 

  • Dæmpning af stativets tilbagetrækning og forlængelse
  • Dæmpning af stativforlængelse for at beskytte operatør og last
  • Stort udvalg af sædejusteringer sikrer minimale vibrationer. Op til 2/3 af alle vibrationer dæmpes af vores komfortsæde.

Picture arbejdsmiljø lagertruck

Lager-truck

Ud over en blødt affjedret førerplatform er hele drivsystemet beskyttet af "ShockProtect". Med ShockProtect er førerplatformen fuldstændig afkoblet fra stød.

Ligesom en bils støddæmper absorberer Jungheinrichs "ShockProtect"-system stort set alle stød fra tærskler og andre ujævnheder i underlaget. En affjedret drivenhed og affjedrede støttehjul med ProTracLink giver den rette beskyttelse til fører, truck og last. ProTracLink-systemet sikrer fremragende sidestabilitet, selv i sving ved høje hastigheder.

Det reducerer belastningen på både førerens rygsøjle og truckens chassis.

Har du spørgsmål?