Call4Service
+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Ecovadis 2023
10/19/2023

Tredje platincertifikat i træk til Jungheinrich - Top 1 %

Jungheinrich er endnu en gang blevet tildelt et platincertifikat fra EcoVadis for sit virksomhedsengagement og bekræfter dermed sin position blandt de øverste 1% af verdens mest bæredygtige virksomheder.

For tredje gang i træk har det internationale CSR-vurderingssystem EcoVadis tildelt Jungheinrich et platincertifikat for virksomhedsansvar. EcoVadis anerkender dermed Jungheinrich enestående engagement inden for miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige handlinger.

Med platincertificeringen bekræfter EcoVadis endnu en gang, at Jungheinrich fortsat rangerer blandt de øverste 1 procent af verdens mest bæredygtige virksomheder. "Jungheinrich skaber bæredygtig værdi. Vi stræber efter at kombinere økonomisk succes med økologisk og socialt ansvar. EcoVadis' fornyede platincertificering beviser, at vi lykkes med det. For os er det både en bekræftelse og en forpligtelse til at fortsætte med at drive og udvide vores engagement i fremtiden som en del af vores Strategi 2025+. Bæredygtighed er og bliver grundlaget for vores koncernaktiviteter," siger Dr. Lars Brzoska, administrerende direktør for Jungheinrich AG.

Pioner inden for miljøbeskyttelse og menneskerettigheder

I år fremhævede EcoVadis især Jungheinrich "fremragende" præstation på miljøområdet. Her opnåede virksomheden det maksimale antal point takket være sine effektive foranstaltninger til bl.a. at reducere udledningen af drivhusgasser og bevare værdifulde ressourcer. Jungheinrich har klart forpligtet sig til 1,5-gradersmålet og sigter mod at etablere CO2e-neutral forretningsdrift på alle lokationer og anlæg i hele verden inden 2030. Alle Jungheinrich anlæg i Tyskland, inklusive de seks tyske fabrikker, har udelukkende købt grøn elektricitet siden 2021. Siden da har Jungheinrich koncernen fortsat med at skubbe på skiftet til vedvarende energi over hele verden. I mellemtiden er skiftet til grøn elektricitet allerede fuldt gennemført i 21 lande. En vigtig faktor i dette er også produktionen af virksomhedens egen solenergi. Derfor arbejder virksomheden løbende på at udstyre sine anlæg med egne solcelleanlæg og har for nylig dækket parkeringspladsen ved hovedkvarteret i Hamborg med et 1.100 kvadratmeter stort solcelleanlæg. Jungheinrich sparer også på ressourcerne ved at genfremstille brugte trucks i industriel skala. I denne proces genbruges eller genanvendes op til 99 procent af de råmaterialer, der bruges i trucken. Sammenlignet med ny produktion sparer virksomheden således op til 80 procent CO2e.

Derudover gør Jungheinrich en stor indsats for at sikre overholdelse af menneskerettighederne i hele sin værdikæde. Til dette formål har virksomheden udvidet sit eksisterende bæredygtige indkøbsstyringssystem, så det tager højde for menneskerettighedsaspekter på en særlig måde. For at stramme op på de interne processer til sikring af due diligence på menneskerettighedsområdet har Jungheinrich også implementeret et passende risikostyringssystem og har ud over en Human Rights Officer defineret andre ansvarsområder såsom Human Rights Council, der består af menneskerettighedseksperter inden for koncernen. Der gennemføres regelmæssigt risikoanalyser for at identificere, vurdere og forhindre potentielle menneskerettighedskrænkelser på et tidligt tidspunkt. 

Den nuværende platin-certificering fra EcoVadis er Jungheinrich tredje toppris i træk efter 2022 og 2021. Forud for dette havde Jungheinrich fået tildelt et guldcertifikat i både 2020 og 2019. EcoVadis anses for at være en af verdens førende institutioner til vurdering af virksomheders ansvar. Kun den mest bæredygtige 1% af alle vurderede virksomheder modtager et top platin-certifikat fra EcoVadis. I alt analyserer EcoVadis mere end 100.000 virksomheders bæredygtighedsledelse på verdensplan med hensyn til miljø, arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed:

Bæredygtige løsninger til fremtidens intralogistik

Som førende inden for bæredygtig intralogistik tager vi ansvaret på socialt, økologisk og økonomisk plan.

Se mere


Har du spørgsmål?