Call4Service
+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Picture Jungheinrich_Chomutov
10/09/2023

Jungheinrich indvier officielt sin nye fabrik i Tjekkiet

Jungheinrich har officielt indviet sin nyeste fabrik til produktion af industritruck i Chomutov i Tjekkiet. Fremover vil virksomheden koncentrere produktionen af sine reach trucks på 37.000 kvadratmeter på stedet, der ligger omkring 85 kilometer nordvest for Prag. 

Mere end 350 arbejdspladser vil blive skabt som en del af projektet til 60 millioner euro. Jungheinrich startede allerede produktionen af en første truck, ETV 216i, i Chomutov i juni. Den nye fabrik er den yngste af tolv Jungheinrich produktionssteder på verdensplan og er en vigtig byggesten for virksomheden til at øge effektiviteten og rentabiliteten som en del af dens strategi 2025+.

"Vores nye fabrik i Chomutov er et af verdens mest moderne produktionsanlæg til industritrucks og tager vores produktion til det næste niveau," siger Sabine Neuß, Jungheinrich AG's Chief Technology Officer. "Vi udvider dermed kapaciteten inden for vores produktionsnetværk i Europa og sikrer, at vi også i fremtiden kan imødekomme den, fortsatte stærke vækst i efterspørgslen efter vores industritrucks." 

Jungheinrich starter med ETV 216i og vil gradvist overføre hele sin produktion af reach trucks til den nye fabrik i Chomutov. Jiri Rösner, fabrikschef på Chomutov-fabrikken, Jungheinrich Chomutov s.r.o., tilføjer: "Vi er glade for at være en del af Jungheinrich familien og for at fortsætte succeshistorien om reach trucken her i Chomutov. Vores stærke lokale team fortsætter med at vokse for at gøre denne vision til virkelighed."

Picture PM Chomutov opening

Foto: Officiel åbning af Jungheinrich fabrikken i Chomutov. Fra venstre mod højre: Nils Sander (fabrikschef Jungheinrich Norderstedt), Jiri Rösner (fabrikschef Jungheinrich Chomutov) og Sabine Neuß (CTO Jungheinrich).

Siden lanceringen for næsten fem år siden er ETV 216i blevet en bestseller for Jungheinrich. Takket være det revolutionerende truckdesign har trucken en markant forbedret ergonomi og er meget mere kompakt end andre skyde-trucks. ETV 216i, verdens første truck med et fastmonteret lithium-ion batteri, er udviklet i Norderstedt. Jungheinrich bruger den kapacitet, der frigøres på fabrikken i Norderstedt ved flytningen til Chomutov, til at supplere sin produktionsportefølje med dele til yderligere plukvogne og dermed muliggøre yderligere vækst her. 

Jungheinrich har fokuseret på effektivitet og bæredygtighed ved udformningen af den nye fabrik i Chomutov. Moderne teknologi er brugt i hele designet, fra arbejdspladsen til det komplekse produktionsanlæg: For eksempel er der ud over et fuldautomatisk bearbejdningscenter til præcis metalforarbejdning også brugt et innovativt lakeringssystem. Det bruger mindre energi og samtidig mindre materiale i pulverlakeringsprocessen af høj kvalitet. Produktion og montage med et digitalt hjælpesystem til fabrikkens medarbejdere har til formål at sikre effektivitet og kvalitet. Det sikres bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens.

Den energieffektive og CO2-optimerede fabrik i Chomutov er ikke kun den nyeste, men også den mest bæredygtige, Jungheinrich nogensinde har bygget. Ud over købet af grøn elektricitet og installationen af en varmepumpe sikrer en særlig varmeisolering i kontorfløjen yderligere energibesparelser. Ved hjælp af et system til opsamling af regnvand har Jungheinrich kunnet reducere sit vandforbrug. Fabrikken ligger også i et 1,5 hektar stort grønt område med hjemmehørende buske og træer, som er med til at fremme den lokale biodiversitet.

Jungheinrich åbnede sin første salgsenhed i Tjekkiet tilbage i 1992. Ud over den nye fabrik er virksomheden repræsenteret med tre salgssteder. Salgsenheden har i alt mere end 360 medarbejdere. I Tjekkiet betragtes Jungheinrich som en af de mest succesrige leverandører af industritrucks.


Har du spørgsmål?