Call4Service
+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Klimamål bekræftet - Jungheinrich solcelle parkeringspark
03/01/2024

Klimamål bekræftet

Jungheinrich modtager validering af initiativet Science Based Targets

  •  Netto nul udledninger i hele værdikæden inden 2050
  •  Videnskabsbaseret strategi mod menneskeskabte klimaforandringer
  •  Lokationer i 28 lande får al deres elektricitet fra vedvarende energi

"Science Based Targets initiative" (SBTi) har gennemgået og bekræftet Jungheinrich klimamål om at reducere sine egne emissioner til netto nul. Ifølge SBTi bidrager Jungheinrichs ambitiøse mål til at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader og er derfor i tråd med målene i Paris-aftalen. Jungheinrich er en af de få deltagende virksomheder i verden, hvis netto nul mål er blevet bekræftet af SBTi. Indtil videre har initiativet valideret netto nul målene for mindre end ti procent af alle deltagere.

Jungheinrich har forpligtet sig til at reducere sine emissioner af drivhusgasser (Scopes 1 til 3) til netto nul på tværs af hele værdikæden inden 2050. De mellemliggende trin, der kræves for at opnå dette, er nu blevet bekræftet af SBTi, som har defineret verdens første uafhængige verifikationsstandard for virksomheders klimabeskyttelsesindsats.

Dr. Lars Brzoska, CEO for Jungheinrich AG: "Kun med et videnskabeligt fundament kan vi begrænse den menneskeskabte drivhuseffekt og den deraf følgende globale temperaturstigning til 1,5 grader. Det er den eneste måde for menneskeheden at sikre, at klimaforandringernes drastiske konsekvenser og risici reduceres betydeligt."

I 2021 blev Jungheinrich medlem af SBTi og forpligtede sig officielt til at bidrage aktivt til at nå 1,5-graders klimamålet. Koncernen driver den globale omstilling af sin strømforsyning til vedvarende energi. Jungheinrich lokationer i 28 lande får nu udelukkende deres elektricitet fra vedvarende energikilder. For at reducere emissionen af drivhusgasser yderligere i sine forretningsaktiviteter har virksomheden iværksat yderligere foranstaltninger som f.eks. den gradvise udfasning af fossile brændstoffer og den fuldstændige elektrificering af sin køretøjsflåde.

Jungheinrich arbejder også konstant på sine produkters bæredygtighed for at opnå en omfattende reduktion af emissioner langs hele værdikæden. For eksempel bruger Jungheinrich gaffeltrucks med lithium-ion batterier allerede omkring 20 procent mindre energi i daglig brug (sammenlignet med bly-syre-alternativer). Hvis truckene også drives af grøn elektricitet, producerer de næsten ingen emissioner, når de er i brug.

Dr. Lars Brzoska: "Vi har sat os ambitiøse mål. At tackle klimakrisen er en kæmpe opgave.  Kun sammen kan vi skabe en mere bæredygtig verden for de kommende generationer. Jungheinrich bidrager med sin del." Af denne grund er forretningspartnere også tæt involveret i vejen mod netto nul emissioner af drivhusgasser. Jungheinrich har i øjeblikket spurgt mere end 700 leverandører om miljøbeskyttelsesspørgsmål. De står allerede for 75 procent af Jungheinrichs indkøbsvolumen.

Yderligere oplysninger om Jungheinrich og Science Based Targets-initiativet kan findes på: https://www.jungheinrich.com/en/sustainability/climate-protection-1532956 og https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#dashboard (Søg: “Jungheinrich”).

Har du spørgsmål?