+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Bohus referens 2020 DK
09/10/2020

Nyt centrallager: Bohus vælger automatiseringsløsning

Planlægning, projektløsning og realisering fra samme leverandør – Jungheinrich

Automatiseringsløsninger med højlager, miniloader og software

Jungheinrich WCS integreret med kundens SAP

Bohus er Norges førende møbel- og indretningskæde. Virksomheden har 60 filialer fordelt over hele Norge såvel som en succesfuld online butik. For at tilpasse sig de store forandringer i branchen investerer møbelkæden for tiden i innovative IT- og netværksløsninger og i fremsynet lagerlogistik. Virksomheden har derfor lagt opgaven med at bygge et nyt centrallager i Lillestrøm nær den norske hovedstad Oslo hos Jungheinrich. Projektet indeholder omfattende automatiseringsløsninger med højlager, miniload, transportbånd og software. Lageret er planlagt til at blive taget i brug i begyndelsen af 2021.

I forbindelse med designet af lageret var det Jungheinrichs mål at garantere Bohus højst mulig fleksibilitet i håndteringen af deres brede produktsortiment og mange laststørrelser. Derfor indeholder løsningen et manuelt lager med plads til op til 2.000 paller, et fuldautomatisk højlager med 10.000 lagerpladser i tre rækker til euro-paller og derudover 1.200 lagerpladser til specialpaller, der måler 2.600 mm x 1.260 mm, i yderligere to rækker. Stabelkraner med teleskopgafler fra Jungheinrichs datterselskab Mias står for indlagring og udlagring. Det automatiske smådelslager med i alt 22.000 lagerpladser vil blive betjent af to Jungheinrich miniloads af typen STC 2B1A. Alle undersystemer vil blive styret af Jungheinrichs WCS, som er koblet op mod kundens eget SAP-system.

"Møbelindustrien er en konservativ og udfordrende branche. Bohus har gennem de seneste 50 år udviklet sig til at være Norges førende landsdækkende møbelkæde. Vi sælger form, farve og design, og ikke alle vores produkter passer i firkantede kasser, og derfor var vi på jagt efter en fleksibel løsning, som er i stand til at opfylde vores behov. Jungheinrich har sammen med os udarbejdet en unik løsning, som vi er begejstrede for," siger Håkon Bredde-Prytz, Administrerende Direktør hos Bohus Logistikk AS.

Bohus_2 DK

"Dette projekt repræsenterer en milepæl for Jungheinrich Norge. Her kan vi vise, at vi er totalleverandør inden for intralogistik. Bohus får alt fra én og samme leverandør – fra materialehåndteringsudstyr til fuldt automatiserede højlagre," udtaler Arild Drageset, Administrerende Direktør i Jungheinrich Norge.

Har du spørgsmål?