+45 8987 4800 Servicehotline Gratis nummer
Kontaktformular
Nyhedsbrev
Press JTI jan 22
01/21/2022

Jungheinrich bygger en batterilagerfabrik med det mål at producere 100 procent CO2-neutrale batterier

Sammen med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagerfabrik med høj fleksibilitet, med en topeffekt på 25 MW. Anlægget er det største af sin art i Sachsen og et af ​​de mest kraftfulde i Tyskland.


  • Det største batterilageranlæg i Sachsen, Tyskland
  • Genbrug af brugte lithium-ion-batterier
  • Intelligent kombination af elektromobilitet med energiomdannelsen

JT Energy Systems giver brugte lithium-ion batterier nyt liv og vil i fremtiden producere CO2-neutrale batterier: Sammen med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagerfabrik med høj fleksibilitet, med en topeffekt på 25 MW. Anlægget er det største af sin art i Sachsen og et af ​​de mest kraftfulde i Tyskland. Det store lagersystem indeholder bl.a. brugte lithium-ion-batterier fra trucks og personbiler. I fremtiden skal anlægget bruges til at producere 100 procent CO2-neutrale batterier efter specifikke krav. Megabatteriets opgave er mellemlagring af regenerativ elektricitet, stabilisering af elnettet og at levere topeffekt ved akut behov. Projektet gennemføres af eksperterne i batterilagring i stor skala, lokale Tricera Energy GmbH. Med dette ambitiøse projekt driver de involverede virksomheder energiomstillingen fremad og tager det store potentiale op, der ligger i det intelligente netværk af elektromobilitet og energiomstilling. Genbrug af brugte bilbatterier i stationære lagringssystemer er en væsentlig del af Jungheinrich bæredygtighedsstrategi - til effektiv og økonomisk brug af ressourcer i vores cirkulære økonomi.

Genbrug af lithium-ion-batterier efter mange års brug i elbiler er et utroligt effektivt, bæredygtigt og ressourcebesparende bidrag til energiomstillingen. De brugte energimoduler bliver klassificeret af JT Energy Systems og om nødvendigt renoveret for at sikre maksimal levetid. På grund af den kraftige stigning i andelen af ​​elbiler de seneste år, forventer JT Energy Systems, at et stigende antal batterier i fremtiden vil få et nyt liv i stationære lagerfaciliteter.

"Elektromobilitet oplever et boom lige nu. På verdensplan anvendes der i dag mere end 1 million Jungheinrich trucks. Et hurtigt voksende antal af dem er udstyret med den nyeste lithium-ion teknologi. Lithium-ion-batterier er særligt holdbare. De kan normalt bruges længere end de mange år, de bruges som energikilde i en truck. Stationære energilagringssystemer som det i Freiberg er den logiske konsekvens af at give lithium-ion-batterier et andet liv, og dermed yder det et væsentligt bidrag til energiomstillingen," forklarer Reinhild Kühne, administrerende direktør for JT Energy Systems.

JT Energy Systems blev grundlagt i 2019 af den Hamborg-baserede ekspert i intralogistik Jungheinrich og batteriproducenten Triathlon. Den fælles virksomhed producerer energisystemer til elektriske køretøjer til industrielt brug. Virksomheden ligger i Freiberg, Sachsen, og leverer produkter til at imødekomme den hastigt voksende efterspørgsel efter innovative og bæredygtige energi- og batterisystemer. Virksomheden har særlig ekspertise i reparation og oparbejdning af brugte lithium-ion batterier. Til klassificering og evaluering af batteriernes restlevetid bruger virksomheden viden fra NOVUM Engineering ING GmbH, Dresden. En virksomhed, der har specialiseret sig i AI-baseret batteriovervågning.

Det store batterilagersystem bliver planlagt og bygget af den lokalt baserede partnervirksomhed Tricera Energy GmbH. Planen er, at det står færdigt i efteråret 2022. Virksomheden har specialiseret sig i stationær lagerteknologi og industrielle lagerløsninger. JT Energy Systems og dets aktionærer Jungheinrich og Triathlon tager hermed et vigtigt skridt i den konsekvente implementering af deres bæredygtighedsstrategi ved at investere i denne fremtidsteknologi.

Billedtekst: "I Freiberg, Sachsen, bygger JT Energy Systems et stationært lagersystem med genbrugte lithium-ion batterier med en topeffekt på 25 MW."


10/14/2022

For anden gang i træk er Jungheinrich blevet tildelt ”EcoVadis Platinum” bæredygtighedscertifikat. 

Se mere
09/01/2022

Jonas Giuliano er tiltrådt stillingen som ny Finance Director for Jungheinrich i Sverige og Danmark fra 15. august 2022. 

Se mere
08/29/2022

Entreprenør inden for bæredygtighed og Formel 1-verdensmester Nico Rosberg er brandambassadør

Se mere
08/09/2022

Jungheinrich leverer sin truck nr. 100 000 med lithium-ion-batteri.

Se mere
06/07/2022

Med købet af Industrial Truck Sales New Zealand Forklifts (ITS Forklifts) i New Zealand, etablerer Jungheinrich sin 41. salgsenhed. 

Se mere
05/29/2022

Jungheinrichs elektriske palleløfter ERE 225i vandt forrige uge den verdensberømte udmærkelse iF Design Award i kategorien "Automobiles and Vehicles".

Se mere
05/25/2022

Pilotprojekt i Norge med CO2-neutral kundeservice. 

Se mere
05/23/2022

Med en stand på 1.160 kvadratmeter er Jungheinrich igen den største udstiller på LogiMAT.

Se mere
05/23/2022

Med en stand på 1.160 kvadratmeter er Jungheinrich igen den største udstiller på LogiMAT.

Se mere
05/17/2022

Samarbejde med K.Hartwall om LiftLiner® vogne for trækkere.

Se mere
02/16/2022

Jungheinrich anerkendt som en af verdens mest bæredygtige virksomheder: Får platinstatus for sit CSR-arbejde

Se mere
01/21/2022

Sammen med Triathlon bygger Jungheinrich en batterilagerfabrik, anlægget er et af ​​de mest kraftfulde i Tyskland.

Se mere
01/14/2022

Maksimal fleksibilitet gennem automatisering med et mix af innovative mobile robotter og klassiske AGV smalgangstrucks

Se mere
12/15/2021

Jungheinrich har i 2021 solgt flere trucks i Sverige og Danmark end nogensinde før. 

Se mere
12/06/2021

Jungheinrich har indgået en sponsoraftale med velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby.

Se mere

Har du spørgsmål?